Kabak kabak çekirdeği içi salatalara ceviz ve badem gibi kuruyemişlerin eklendiğini biliyorsunuz. ; Peki biraz farklılık arıyor musunuz? Öyleyse kabak çekirdekleri muhteşem bir seçim olabilir. ; Daha yoğun bir tat arıyorsanız kabak çekirdeklerini önceden birkaç dakika tavada kavurabilir, soğuduktan sonra salatanıza karıştırabilirsiniz. ; Kabak ve kabak çekirdeğinin ana vatanı Amerika kıtası olup, Kuzey, Orta ve Güney Amerika’ya özgü farklı türleri yetiştirilmektedir. ; Milattan önce 7000 ile 5500 yıllarına ait Meksika’da bulunan kabak çekirdekleri anavatanının Amerika olduğuna dair en eski kanıttır. ; Yerli Amerikan halkları arasında çok iyi bilinen bir besin maddesi olan kabak ve kabak çekirdeği, hem temel besin maddelerinden bir olmuş hem de tıbbi amaçlarla kullanılmıştır. ; Özellikle Güney Amerika’da kabak çekirdeklerinin kullanımı Aztek uygarlığına kadar uzanmaktadır. ; Amerika kıtasının keşfi ile kabak çekirdekleri yüzyıllar içerisinde tüm dünyaya yayılmıştır. ; Doğu Avrupa ve Akd Devamını Göster