ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: Nutritional yeast, Türkçe ’ye “besin mayası” olarak çevrilmiştir; Latince ismi Saccharomyces Cerevisiae olan ve eski çağlardan beri ekmek yapımında da kullanılan en önemli maya türüdür; Yetişmek için vitaminler, karbon, fosfat, biotin ve çeşitli minerallere ihtiyaç duymaktadır; O yüzden vitamin ve mineral bakımından zengin şeker kaynakları üzerinde (pekmez) yetiştirilir; Mayanın çoğalmasını sağlamak için alkolik üretim yerine oksijen sağlanarak aerobik (oksijenli solunum) koşulları oluşturulur; Çapraz bulaşmayı engellemek ve kaliteli bir ürün elde edebilmek için üretim tamamen kontrollü bir ortamda gerçekleşir; Büyüme süresinin sonunda, inaktif hale getirilmek için pastörize işlemden geçer ve kurutulur; Isı ile etkisiz hale getirilen maya artık yüksek miktarda B kompleks vitaminleri, mineraller ve gerekli elementleri içeren bir besine dönüşmüştür; Maya aktif halde olmadığı için insan tüketimine uygundur; Besin mayası doğrudan besin olarak veya besin içeriğini zenginle Devamını Göster